INVESTICIJE I ULAGANJA

freeimage-24099106

 

“Luka Šibenik”  jedna je od najstarijih luka za prekrcaj rasutih i generalnih tereta u Republici Hrvatskoj. 

67 godina uspješno pružamo lučke usluge te usluge skladištenja koje, kao odgovorni poslovni partner, kontinuirano prilagođavamo potrebama svojih klijenata.

U cilju zadržavanja postojećeg tržišta i pridobivanja novih klijenata, kao jednu od mjera, najavljujemo naše najvažnije investicije.

 KUPNJA LUČKE DIZALICE LIEBHERR -ovdje

Radi se o kupnji lučke moderne dizalice, nosivosti 80 tona, koja ima šest puta veće kapacitete od sadašnjih dizalica. Njezina tehnološka uporaba je višestruka te će služiti za prekrcaj rasutog tereta, prekrcaj generalnog tereta i prekrcaj kontejnera.  Nova dizalica će omogućiti bolju konkurentnost “Luke Šibenik”, a nova tehnologija će omogućiti da se roba tri do četiri puta brže prekrcava.

Ukupna ulaganja iznose 20.430.717,00 kuna, a za realizaciju projekta, uz sredstva investitora u iznosu od 5.130.717,00 kuna, predviđeno je korištenje kredita HBOR Zagreb, Program kreditiranja gospodarstva, u iznosu od 15.300.000,00 kuna, ili financijski leasing.

 SKLADIŠTE JESTIVOG ULJA -ovdje

U planu je  obnova skladišnog prostora koji je služio za skladištenje melase i vinskog destilata.
Skladište je smješteno u centralnom dijelu “Luke” između dva koridora industrijskog kolosijeka jugoistočno od skladišta C – skladišta mineralnog gnojiva.
Ovom investicijom u prostoru bivšeg skladišta melase i vinskog destilata obnovili bi spremnike za skladištenje sirovog jestivog ulja i pripadajuću infrastrukturu (1 rezervoar je obnovljen). 

 SKLADIŠTE-ZRIONICA BANANA-ovdje

Predviđena je i izgradnja skladišta-zrionice za skladištenje i dozrijevanje zelenih banana koje bi se morskim putem dopremale u luku.

Osim navedenih investicija pratimo pružanje usluga u velikim svjetskim lukama i iste usklađujemo sa zahtjevima naših klijenata, koliko je to moguće. Na taj način održavamo sadašnji položaj na domaćem tržištu i širimo buduće pozicije “Luke Šibenik” kao važne tranzitne luke zemljama Europe.

Nastojimo očuvati tradiciju uspješnog poslovanja u lokalnoj zajednici, Republici Hrvatskoj i svijetu i biti prepoznati kao dobro uređeno gospodarsko blago grada Šibenika, okrenuti budućnosti i poslovnoj izvrsnosti.

Kao prirodno najbolje zaštićena luka na hrvatskoj strani Jadrana osiguravamo kvalitetu usluge koju pružamo. Godinama gradimo korektan odnos sa našim klijentima, te na taj način razvijamo stabilno gospodarstvo u gradu Šibeniku i poziciju “Luke Šibenik” na domaćem i stranom tržištu. 

L5R