Veleposlanik Republike Indonezije gospodin Agus Sardjana na poziv naše uprave  danas je posjetio “Luku Šibenik”.

Na sastanku, na kojem su nazočili predsjednik uprave  mr. sc. Draško Lambaša, dipl. iur. i Marijan Bilić, rukovoditelj operativno-komercijalnih poslova u “Luci”  razgovaralo se o potencijalnim investicijama poduzetnika iz Indonezije u “Luku Šibenik”.

Veleposlanik je iznimno zadovoljan viđenim u “Luci” te je predložio  organizirati posjet indonezijskih gospodarstvenika  “Luci Šibenik”, kao i mogućnost da predstavnici “Luke” budu pozvani u Indoneziju na prezentaciju mogućnosti i kapaciteta “Luke Šibenik”.

 

12591-nIstog dana veleposlanika su  primili  i župan Šibensko-kninske županije gospodnin Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Razgovaralo se o gospodarskim potencijalima grada Šibenika i Šibensko – kninske županije, uz poseban naglasak na vrijedan prostor zone Podi te prometnu povezanost s akcentom na “Luku Šibenik” i povezanost željezničkim linijama.

„ Godi nam interes za “Luku Šibenik”, posebno poznavajući potencija indonezijskog gospodarstva“ rekao je gradonačelnik Burić, naglašavajući da  Šibenik nudi prostorni potencijal, ali i znanje što će biti upotpunjeno  edukacijskim centrom vezanim uz ekologiju i zelenu industriju.

 

foto: Grad Šibenik, Županija Šibensko-kninska